Тиждень протипожежної безпеки

2018-10-26

/Files/photogallery/1046.jpg

/Files/photogallery/img0.jpg

Життя і здоров’я дітей є найвищими цінностями нашого суспільства. Навчаючи дітей правилам безпеки життєдіяльності, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє. Кожна дитина стане дорослою людиною, яка буде берегти життя та здоров’я своє та інших, а згодом зможе передати свої знання та вміння наступним поколінням. У нашому прогресивному сьогоденні обізнаність дітей правилам пожежної безпеки вкрай важлива.

В період з 22 по 26 жовтня 2018 року у закладі проводився Тиждень знань протипожежної безпеки на тему: «Вогонь – друг, вогонь - ворог!» відповідно до плану основних заходів підготовки і проведення Тижня знань протипожежної безпеки.

Метою проведення «Тижня пожежної безпеки» є поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань пожежної безпеки; формування розуміння цінності власного життя та здоров'я серед дітей та батьків; відчуття небезпеки щодо вогню, електричного струму; розуміння необхідності виконання правил пожежної безпеки; вироблення у дітей дошкільного віку умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров'я під час надзвичайних ситуацій.

Для формування у дітей навичок оптимальних дій під час пожежі педагогами було застосовано різноманітні форми та методи виховної роботи, у тому числі інтерактивні, практичні, проблемно-пошукові тощо.

Під час «Тижня пожежної безпеки» було проведено наступні заходи.

  • Поповнено та оновлено матеріали куточка протипожежної безпеки.
  • Проведено тематичні заняття з ознайомлення з природою «Лісова пожежа», з сенсорики «Кіцькин дім», з малювання «Пожежна машина», «Пожежна драбина», з ознайомлення з довкілля «Пожежний потяг мчить на допомогу», «Вогонь буває різний», з образотворчої діяльності «Будиночок для котика Мурчика», з основ економічної культури «Електрика та електроприлади» тощо;
  • бесіди «Сірники - не іграшка», «Небезпечний вогник», «Правила безпеки при пожежі»;
  • сюжетно-рольові та дидактичні ігри: «Водії», «Пожежники», «Склади картинку», «Що ти бачиш на картинці?».
  • Оформлено виставки дитячих малюнків на тему «Вогонь – не жарт».
  • Проведено відповідну роботу в другу половину дня, де за допомогою ігор, інсценізацій, розваг закріплювалися отримані знання. Цікавою формою роботи для дітей став перегляд мультфільму «Уроки тітоньки сови. Правила обережності».
  • Надано батькам консультацію з питання: «Щоб не сталося лиха» (для чого дітям потрібно знати про безпечну поведінку з вогнем).

Формування в дитини дошкільного віку безпечної поведінки в довкіллі базується на позитивних прикладах дорослих. Тому особлива увага була приділена роботі з батьками, щоб переконати їх, що не можна вимагати від дитини виконання будь-якого правила, якщо близькі їй дорослі самі не завжди ними керуються.

Колектив дитячого закладу впевнений, що завдяки спільним зусиллям у справі охорони життя і збереження здоров'я дошкільнят можна не тільки захистити їх від небезпеки, а й закласти основи безпечної поведінки, підготувати до подальшого більш самостійного життя.

/Files/photogallery/P1010416.JPG

/Files/photogallery/image (8).jpg

/Files/photogallery/image (9).jpg

/Files/photogallery/9 (2).jpg

/Files/photogallery/P1010407.JPG

/Files/photogallery/P1010411.JPG

/Files/photogallery/9 (1).JPG

/Files/photogallery/12 (2).JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.